Spanyolországi látnivalók

A misztikus Baszkföld

2019. január 31. - epitoanyag

Baszkföld egy különleges, autonóm régió, területén két hatalmas európai állam, Franciaország és Spanyolország osztozik.

Tovább

Tenerife történelme

Tenerife történelme szorosan összefonódik a másik hat Kanári-sziget históriájával. Az első kanári lakosokat általánosan guancsóknak nevezik. Több teória létezik az őslakók betelepedéséről. A legvalószínűbb, hogy ezek az egyszerű népek Észak-Afrikából az Atlasz-hegységből érkeztek a Kanári-szigetekre, a megélhetéshez művelésre alkalmas termőtalajt keresve. A kanári őslakók afrikai, berber eredetű törzsek, akik gyűjtögető és állatartást folytató közösségek voltak. Az őslakók békességben élésének a XV. századi spanyol hódítások vetettek véget. 

Képtalálat a következőre: „tenerife”

Tovább

Középkori kisváros a Camino mentén - Castrojeriz

A Camino de Santiago zarándokútja átszeli a Burgos és Astorga közti kopár, napfénytől perzselt Mezeta fennsíkot. A magasan fekvő, szeles, kis falvakkal és széles látóhatárral ékes, hullámzó vidék nyugalmas falvakat, ódon városokat rejt. Az egyik közülük a végtelen búzamezők és lágy ívű dombok között található Castrojeriz.

Tovább

A Camino katedrálisai - Burgos

884-ben gróf Diego Rodrigez Porcelos alapította a várost , mely 1492-ig Kasztília-León Királyság székhelye volt.Környező területeken folytatott juhtenyésztésnek köszönhetően a 16.századig a gyapjúkereskedelem központja volt.Főváros Madridba való áthelyezése, pestis és a mórok elűzése a 17.század elejére a város befolyásának csökkenéséhez vezetett.A polgárháború ideje alatt 1936-39 között Burgos lett a nacionalista Franco-kormány székhelye és ebben az időszakban betelepített üzemek alapozták meg a mai napig is jelentős iparban betöltött központi szerepét.

Tovább

Bencés kolostor a Camino mentén - Samos

A Camino de Santiago zarándokútját járva, egy komolyabb emelkedőt legyűrve túljutunk O Cebreiro középkori hangulatú településén. Hegyi réteken és zöldellő legelőkön át vezet az ösvény, hangos kolompszótól kísérve ereszkedik velünk az út, a dús erdőkkel borított völgyekbe. Samos aprócska falujában egy zord, erődszerű épület mellett halad el a zarándokút - ez a kolostor az egyik legrégebben alapított bencés apátság egész Európában.

Tovább

Egy élhető világváros - Madrid

Madrid, Spanyolország fővárosa az egyik legklasszabb főváros egész Európában. Londonis szép, ha süt a Nap, de a nyúlós, ködös szürkeség lehangolóvá teszi, Párizsban nyáron nem tudunk hová bújni a tömeg elől, rossz időben pedig ez a város sem épp szívmelengető hely, egy idő után pedig Amszterdam szabadosságába is belefáradunk. Madrid viszont nagyon kellemes csalódás - széles és tiszta utcái, napsütötte parkjai, teraszos bárjai, lenyűgöző art deco épületei egyedi hangulatot varázsolnak körénk - nem véletlenül számít a meglepően tiszta és rendezett utcákkal rendelkező Madrid, a gyönyörű Barcelonát is megelőzve, Spanyolország leglátogatottabb városának. 

Tovább