Spanyolországi látnivalók

Spanyolországi látnivalók

A tengerparti Malaga

2019. január 05. - epitoanyag

A Costa del Sol az egyik legtöbbet napfényben fürdő partvidék, Spanyolország, közelebbről Andalúzia tartomány híres turistacélpontja. A légi úton érkezők többsége Malaga repülőterén ér földet, de gyakran azonnal indul is tovább Granada, Cordobavagy Sevilla meseszép városainak felkeresésére. 

Pedig Malaga nagyon kellemes város - történelmi belvárosa, hangulatos tengerpartja, és a város felett emelkedő Gibralfaro erődből elénk táruló kilátás miatt megéri maradni néhány napot. Itt született Picasso, itt találjuk Európa harmadik legnagyobb katedrálisát - de ezeken kívül is számtalan kiváló éttermet, izgalmas látnivalót és kalandot tartogat számunkra Malaga városa.

A Plaza de Toros aránéja csak egy rövid sétára fekszik az egykor száztornyú mór erőd, az Alcazaba várától, mely a belváros felett őrködik. Innen egy hosszú kaptató vezet fel a fellegvárba - a panoráma lenyűgöző. Innen ereszkedjünk vissza a partra - időzzünk az egyik napsütötte teraszon vagy sétáljunk egyet a katedrális felé eső utcákon. A Plaza de la Merced egyik padján Pablo Picasso társaságában személhetjük a tér színes forgatagát.

Ha leszáll az est, Malaga utcái fénybe borulnak és zajos szórakozóhelyek hívogatják a kikapcsolódni vágyókat. A spanyolok nagyon kedvelik az önfeledt bulizást - mindig van indok egy kis fiestára. Malagában garantáltan nem fogunk unatkozni!

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollatnivalok.blog.hu/api/trackback/id/tr4414594110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása