Spanyolországi látnivalók

Spanyolországi látnivalók

Ibiza klubjai, szórakozóhelyei

2018. december 21. - epitoanyag

Ibiza egyik leghíresebb szórakozóhelye a San Rafael (San Rafel) település közelében található Privilege, amely a világ legnagyobb szórakozóhelye címével büszkélkedhet - 10 ezer főt képes befogadni! További világhírű szórakozóhelyek a San Antoniban lévő Eden, és az Eden közvetlen szomszédja, az Es Paradis, amely leginkább híres vízibulijairól ismert, és arról, hogy talán a legszebb klub a szigeten. 2012. júniusában nyitott San Antonio legújabb tengerparti klubja, az Ocean Beach Ibiza, ahol nappal és éjjel is buli van.

Privilege klub, Ibiza

Ibiza, Privilege. Fotó: Roberto Castano/Flickr/Creative Commons

Es Paradis Club, Ibiza

Es Paradis Club. Kép: Carlitos/Flickr/Creative Commons

Híres, és népszerű klub a legendás Amnesia, az egyik első klub, 1976-ban nyílt. Kevesebb, mint 1 km-re található a Privilige-től, San Rafael és Cas Corp között (San Antoniotól busz közlekedik a klubhoz). Az Amnesiát az International Dance Awards díjának keretében 2007-ben a világ legjobb szórakozóhelyének választották. Habpartykat is tartanak itt. A Playa d'en Bossán, az ibizai repülőtérhez közel található Space pedig 2005-ben, és 2006-ban nyerte el ezt a díjat, sokak kedvenc ibizai klubja. A Space híres bulija a We love Sundays, az 1999 óta létező party, amely 22 órán át tart: vasárnap reggel 8-tól hétfő reggel 6-ig. Ez az egyik legmodernebb ibizai klub. Playa D'en Bossa másik klubja a Sankeys, ami egy 2011-ben nyílt underground dance klub 3 teremmel, tetőterasszal. Playa d'en Bossa új klubja, a 2017-ben nyílt Hi Ibiza is hamar népszerű lett. Híres szórakozóhely a Pacha, az ibizai kikötő közelében található. Ibiza legrégebbi, 1973-ban megnyitott, egyik leghíresebb, és legjobb, kihagyhatatlan klubjában a house stílus dominál, de az 5 teremben természetesen más zenei stílusokra is lehet táncolni. A Pacha befogadóképessége 3000 fő. Szintén a kikötőben van az egyik legújabb klub, a 2013-ban megnyílt Booom!. A hatalmas klubokhoz képest sokkal kisebb, emberközelibb.

Amnesia, Ibiza

Ibiza, Amnesia. Fotó: Amnesia - Ibiza/Flickr/Creative Commons

Space, Ibiza

Space, Ibiza. Fotó: Xamonich/Flickr/Creative Commons

A DC10 a sziget egyetlen igazi underground klubja, a repülőtér mellett található, Sant Jordiból 15-20 perc gyaloglással elérhető. Leghíresebb a hétfői bulikról. Ez nem az az elegáns, hatalmas klub, nincs dress code, vagy VIP-rész, a zene mellett másban is megmutatkozik a különbség a többi ibizai szórakozóhelytől. Az egyik legkülönlegesebb szórakozási lehetőség a rendszeresen teltházas Zoo Project szabadtéri buli. Egy régi állatkert területén működik, és mindenki testfestéssel érkezik. A Benimussa Parkban, Ibiza nyugati részén található.

Bulizási tippek, tanácsok, fontos információk

  • A klubokba csak 18 éven felüliek léphetnek be, ugyanakkor ritkán ellenőrizik az igazolványokat. Főleg akkor nézik meg, ha valaki tényleg fiatalnak néz ki.
  • Dress code a legtöbb klubban nincs, csak néhány elegánsabb, drágább helyen.
  • A legnagyobb sorok a klubok előtt 1:30-3:00 között vannak, érdemes tehát kb. éjfél-1 között érkezni.
  • Bulizás szempontjából május vége, és október eleje között kell meglátogatni a szigetet. Ezen időszakon kívül szinte kivétel nélkül minden szórakozóhely zárva van. A legtöbb ember júliusban és augusztusban látogat a szigetre, ezekben a hónapokban vannak a legnagyobb partyk. De augusztusban a hőség, és a tömeg is nagy, és az árak is magasabbak.
  • A legtöbb szórakozóhely a fővárosban, Eivissában, avagy ismertebb nevén Ibizában, annak környékén, Playa d'en Bossán, valamint a nyugati San Antonio településen összpontosul. Ezeket a helyeket válasszák, ezekben a városokban keressek szállást tehát azok, akik elsősorban bulizni mennek Ibizára.
  • A belépőjegyek 30-60 Eurótól kezdődnek, de a híresebb klubok nagyobb bulijaiért még ennél is többet elkérhetnek. Egyes klubokban ha a helyszínen, a buli éjszakáján veszünk belépőt, az akár 20 EUR-val drágább lehet, mint online, elővételben. Egy jó oldal elővételi bulibelépők vásárlására EZ. Elővételi jeggyel sok helyen sorban sem kell állni.
  • Egy sör 13 EUR-tól kezdődik a szórakozóhelyeken, koktélok 18 EUR-tól. Azonban az idelátogatók, és itt bulizók véleménye szerint megéri zsebbe nyúlni: az ibizai partyk életre szóló élményt nyújtanak
  • A sziget legtöbb szórakozóhelyén a dj-k általában a következő zenei stílusok lemezeit forgatják: Techno, House, Baleári House, Deep House, Progressive, Dubstep és Trance. Hogy melyik klubba milyen zene szól azt viszont nem lehet meghatározni, mivel ez estéről estére, promótertől függően változik.
  • A klubok elhelyezkedése térképen látható Ibiza térkép oldalunkon.
  • A szórakozóhelyekre egyszerűen eljuthatunk a korábbiakban említett Discobus-szal.

Amnesia, Ibiza

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollatnivalok.blog.hu/api/trackback/id/tr3414593664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása