Spanyolországi látnivalók

Spanyolországi látnivalók

Ibiza közlekedés, repülőtéri bejutás

2018. december 19. - epitoanyag

Budapestről Ibizára a legegyszerűbben és a legolcsóbban eljutni közvetlenül Budapestről, a Wizz Air, 2018-as menetrend szerint június 16.-, szeptember 15. között, odafele szombaton 20:15-kor, visszafele 23:45-kor induló repülőgépeivel lehet. Továbbá Bécsből is: Laudamotion/Rynair, valamint Eurowings fapadosokkal. További, átszállásos lehetőségek is vannak: például a Ryanair, vagy az EasyJet fapadosaival, amelyek Londonból indulnak. Londonig pedig Budapestről is közlekednek fapados járatok: a Ryanair, a Wizz Air és az EasyJet repülőgépei. Vagy akár madridi vagy barcelonai átszállással, pl. a Ryanair, a Vueling, vagy az Iberia Express gépeivel is Ibizára lehet repülni. A különböző variációk kereséséhez használjunk egy jó repülőjegy keresőt, mely több légitársaság ajánlatai, ill. egyszerre Budapestről és Bécsről induló gépek között is keres. 

Másik lehetőség Barcelonából hajóval jönni (7-9 órás út). A Balearia és a Trasmediterranea hajótársaságok indítanak kompokat, az oldalukon lehet foglalni, és ellenőrizni az indulási időpontokat és árakat.

A reptérről taxival, vagy tömegközlekedéssel lehet bejutni. Ha taxival mennénk, csak a hivatalos taxikat válasszuk, még ha sorban is kell állni. A 10-es busz 3,50 EUR-s árért közlekedik a reptér és Ibiza város között. Novembertől áprilisig 30, áprilistól októberig 20 percenként, ezen belül júliusban és augusztusban 15 percenként. A 9-es busz megy a repülőtérről San Antonióba, a viteldíj 4 EUR. A busz óránként jár. A 24-es busz a repteret Cala Novával, Es Canarral, és Santa Euláriával köti össze. A jegyár 4 EUR, a busz minden órában indul.

A szigeten belüli közlekedéshez a buszmenetrend ITT és ITT található. EZEN az oldalon pedig az tekinthető át, hogy a sziget egyes részein hányas számú buszok közlekednek, mi hova megy, melyik busz menetrendjét nézzük. A szigeten 3 nagy buszpályaudvar van, Ibiza városban, San Antonióban, és Santa Eulariában. A három központi pályaudvartól mindenhova eljuthatunk Ibizán.

A buszjegy árak nem egységesek, 1,55-4 EUR között mozognak, útvonaltól függően. Buszjegy nem mindig vehető a sofőrtől, jegyirodákban kell a felszállás előtt megvásárolni őket.

Létezik egy Discobus is, mely június elejétől szeptember végéig minden nap, egész éjszaka jár, és mellyel eljuthatunk a legnépszerűbb szórakozóhelyekre, és vissza a szállásunkhoz. Vonaljegy a buszra 3 EUR. Útvonalai ITT.

A taxik 20-30 EUR közötti árakon szállítják az utasokat a különböző városok között, 3-4 ember esetén, a kényelmet is figyelembe véve már jobban megérheti, mint buszozni. A hivatalos árak (2018-ban érvényes árak): alapdíj 3,65 EUR az utcán leintve, 4,95 EUR telefonon hívval. Viteldíj: 1,09 EUR/km 7:00-21:00 között, 1,33 EUR/km 21:00-7:00 között, valamint szombaton 15:00-től, vasárnap és ünnepnapokon egész nap. Repülőtéri és kikötői kiegészítő díj: 1,80 EUR.

Vagy érdemes lehet a sziget bejárásához autót bérelni. A nyári hónapokban nehéz lehet autóhoz jutni, ezért érdemes előre foglalni. EZEN az oldalon összehasonlíthatók az autóbérlési cégek árai, és a legjobb árakon kölcsönözhetők autók.

Ibizából át lehet hajózni Formenterára, és Mallorcára. Menetrend, árak ITT, a Balearia oldalán.

Ibiza repülőtér

Ibiza repülőtér. Fotó: R Mendez/Flickr/Creative Commons

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollatnivalok.blog.hu/api/trackback/id/tr4814593768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása