Spanyolországi látnivalók

Spanyolországi látnivalók

Bencés kolostor a Camino mentén - Samos

2019. január 19. - epitoanyag

A Camino de Santiago zarándokútját járva, egy komolyabb emelkedőt legyűrve túljutunk O Cebreiro középkori hangulatú településén. Hegyi réteken és zöldellő legelőkön át vezet az ösvény, hangos kolompszótól kísérve ereszkedik velünk az út, a dús erdőkkel borított völgyekbe. Samos aprócska falujában egy zord, erődszerű épület mellett halad el a zarándokút - ez a kolostor az egyik legrégebben alapított bencés apátság egész Európában.

Az első említése 655-ből származik, és azóta tanítanak itt teológiát - ebben a kolostorban találjuk Spanyolország legnagyobb kerengőjét, és fő templomának orgonája is tekintélyes méretű - 3850 darab sípot képes megszólaltatni. A kolostorban természetesen zarándokszállás is működik, így itt nyugovóra térhetnek az elcsigázott zarándokok.

A kolostort egy másfél órás idegenvezetéssel nézhetjük meg - egy reverendás apát vezet körbe a cellákon, étkezőkön, imádkozásra és elvonulásra kialakított, puritán berendezésű szobákon és termeken. További képek Samos kolostoráról:

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollatnivalok.blog.hu/api/trackback/id/tr2814595544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása