Spanyolországi látnivalók

Spanyolországi látnivalók

Az ismeretlen Spanyolország - Ezcaray, La Rioja

2019. január 15. - epitoanyag

Ha Spanyolországról hallunk, minden bizonnyal a fényes Madrid, a pörgős hangulatú Barcelona esetleg a gyönyörű kulturális látnivalókkal csábító Andalúzia tájait látjuk magunk előtt. Pedig ez a hatalmas ország sokkal változatosabb és érdekesebb tájaknak is otthont ad, mint a turisták által elözönlött, népszerű vidékek.

A Pireneusok gyönyörű hegyláncai vagy például La Gomera távoli szigete mellett az ismeretlen, La Rioja tartomány is hangulatos vidékeket rejt. A büszke Baszkföldtől délre találjuk ezt az autonóm közösséget - a Zaragoza és Burgos között húzódó hegység, a Sierra de la Demanda foglalja el a terület nagy részét. A 2000 méter fölé emelkedő hegyek késő ősztől tavaszig hóval borított csúcsokkal büszkélkednek, így a Valdezcaray népszerű síparadicsommal is rendelkezik.

A völgy névadó települése, Ezcaray utcáin járva sokkal előbb érezzük magunkat egy tiroli városka főterén, mint a forróvérű Spanyolországban - a hegyekben pedig középkori hangulatú, terméskőből emelt házak dacolnak a zord éghajlattal. A flamenco ritmusa helyett itt kolompcsilingelés szolgáltat háttérzenét, a hőség pedig ritka vendég a zöldellő, alpesi réteken.

Ezcaray hangulatos utcái mellett érdemes felfedezni a 12. században, gótikus stílusban emelt Santa Maria templomot, illetve 30 kilométerre található két ikerkolostort,  a Monasterio de San Millán de Suso és a Monasterio de San Millán de Yuso, UNESCO Világörökségi értéknek számító, különleges látványosságát.

További képek:

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollatnivalok.blog.hu/api/trackback/id/tr2114595680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása