Spanyolországi látnivalók

Spanyolországi látnivalók

Andalúzia legnagyobb városa - Sevilla

2018. december 30. - epitoanyag

Sevilla - Andalúzia fővárosa, de Spanyolország települései közül is a negyedik legnagyobb.A gyönyörű utcákkal, az Alcazar mór időkből származó díszes palotájával és a világ legnagyobb gótikus katedrálisával ékes belvárosát érdemes felkeresni - nagyon hangulatos tereket és kiváló éttermeket találunk itt, este pedig beülhetünk egy tradicionális flamenco-előadásra.

A Sevillából származó legszebb emlékeim is egy ilyen táncesthez köthetők - a vadszőlővel befutott falú, családias patióban, azaz udvarban megrendezett, egyetlen gitárral kísért démoni táncot lejtő páros produkciója közben egy hatalmas tavaszi vihar tört ki - de az el duende erejétől elragadtatott férfit és nőt nem zavarta a rájuk záporozó víz abban, hogy szenvedélyes történetünket a publikum előtt megéljék - drámai pillanatoknak lehettünk tanúi...

Ahogy e sorokat írom, szinte látom magam előtt az eső után csillogó utcákat és a friss esti hangulatot, ahogy az élménytől és a sangríától megszédülve a sevillai sikátorokban bolyongtam még órákig. 

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollatnivalok.blog.hu/api/trackback/id/tr7414593824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása