Spanyolországi látnivalók

Spanyolországi látnivalók

Középkori kisváros a Camino mentén - Castrojeriz

2019. január 23. - epitoanyag

A Camino de Santiago zarándokútja átszeli a Burgos és Astorga közti kopár, napfénytől perzselt Mezeta fennsíkot. A magasan fekvő, szeles, kis falvakkal és széles látóhatárral ékes, hullámzó vidék nyugalmas falvakat, ódon városokat rejt. Az egyik közülük a végtelen búzamezők és lágy ívű dombok között található Castrojeriz.

A városka több, egyszerűségében is lenyűgöző templommal és középkori hangulattal rendelkezik, melyet csak erősít a település felett emelkedő romos erőd emblematikus látványa. A városban számos albergue, azaz zarándokszállás található, de kedves, családias hangulatú éttermek és kocsmák is hívogatnak arra, hogy egy pohár nehéz borral öblítsük le az út porát.


Castrojeriz városában átélhetjük a nyugalmas kasztíliai vidék mindennapjait, a helyiekkel üldögélhetünk a főtér kávézóinak teraszán, vagy csak bámulhatjuk a domboldalban épült házak teraszairól a messzi, szélkerekekkel szegélyezett horizontot.

A Camino zarándokútján járók különös élményekkel, érett gondolatokkal térnek haza erről a helyről - közel félúton járnak Santiago de Compostela felé, itt már lehullott róluk az otthoni mindennapok és a felvett viselkedésminták, a társadalmi normáknak, elvárásoknak való megfelelés terhe.

Talán innentől állnak készen arra, hogy megleljék valódi önmagukat és a Castrojeriz hangulatos városkájától rájuk váró nehézségek kohójában csak tisztuljon, nemesedjen lelkük és szellemük. Messze még az Út vége - és a végső felismerés, hogy a Camino valójában soha nem ér véget...

A bejegyzés trackback címe:

https://spanyollatnivalok.blog.hu/api/trackback/id/tr2414595690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása